Een gezonde leefstijl maakt gelukkig

Veel mensen denken misschien wel dat je enkel naar een diëtiste gaat om af te vallen, maar een gezonde leefstijl is belangrijk om nog vele andere redenen. Hoe je eet heeft bijvoorbeeld invloed op hoe je slaapt, hoe je je voelt, hoeveel energie je hebt en de pijn in spieren en gewrichten. Natuurlijk valt ook over- en ondergewicht onder deze gezondheidsproblemen. Voeding is een enorm belangrijk deel van ons dagelijks leven en van een gezonde leefstijl. Zo zijn voeding, lichaamsbeweging en slaap samen dé sleutel tot een gezond en gelukkig lichaam. Ook als je geen gezondheidsproblemen hebt die veroorzaakt worden door een slecht dieet is het altijd goed om je voeding aan te passen aan een gezonde leefstijl.

Hoe kan een diëtiste je helpen?

Iedereen kan zelf gezonder gaan eten, minder toegevoegde suikers, meer groenten en fruit, het is vrij simpel. Sommige mensen hebben echter meer nodig dan een gezond “dieet”. Een diëtiste kan jou helpen met een voedingsplan dat helemaal speciaal is aangepast op jouw lichaam, zodat je eten eet wat jouw lichaam werkelijk nodig heeft. Je werkt niet alleen aan je voeding, maar samen met een diëtiste. Dir maakt het makkelijker voor jou om je aan het plan te houden. Met de ondersteuning van je diëtiste en het speciaal op jou aangepaste voedingsplan heb je je doelen binnen de kortste keren bereikt.

Hoe werkt een voedingsplan?

Zo’n voedingsplan heeft een aantal fases om de verandering makkelijker te maken. Eerst komt de voorbereidingsfase, waarin je lichaam rustig wordt voorbereid op de omschakeling. Dan heb je de tweede fase, de strenge fase, die twee weken duurt. De tweede fase is het strengst, zodat je lichaam de tijd heeft om zich aan te passen. In de derde fase, de minder strenge fase, ga je langzaamaan voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. De laatste fase is de oneindige fase van gewichtsbehoud. Dit is het einddoel waar je in de voorgaande fases naartoe hebt gewerkt.