Tips om de beste koffiemachine te kiezen

Voordat je een koffiemachine gaat aanschaffen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Allereerst, ga ik een koffiemachine zakelijk gebruiken? Ten tweede hoeveel kopjes koffie zal de machine per dag moeten maken? Sommige mensen drinken namelijk drie tot vier koppen koffie per dag, terwijl anderen er zes of zeven drinken. Het is daarom belangrijk om je professionele koffiemachine goed te kiezen volgens de behoeften van jou en je medewerkers. In de winkel kan je tegenwoordig uit veel verschillende modellen kiezen. Houd daarbij rekening met de snelheid waarmee de machine een kopje koffie zet. 

Maak je keuze uit de verschillende opties

Naast de hoeveelheid kopjes koffie die de machine moet gaan maken, is de soort koffie ook erg van belang. Kies jij voor gemalen koffie of koffiebonen voor in je machine. Deze laatste optie wordt steeds populairder bij persoonlijke en zakelijke gebruikers. De reden hiervoor is dat de aankoopprijs tegenwoordig betaalbaar is.
Het onderhoud van de koffiemachine is ook een belangrijk aandachtspunt. De meeste machines vereisen regelmatig onderhoud en in de professionele wereld hebben maar weinig werknemers of werkgevers tijd om een automaat schoon te maken. Kies daarom voor een koffiemachine die niet te veel onderhoud vergt. Alle machines horen schoongemaakt te worden, echter zijn sommige machine met een druk op de knop schoon te maken terwijl anderen handmatig moeten worden schoongemaakt.

Houd rekening met je budget

Tenslotte is je budget ook een belangrijke factor bij de keuze van een koffiemachine. Hoe hoger je budget, hoe hoger de kwaliteit en het aantal functies dat een machine heeft. Koffiemachines zijn zowel in de winkel als online te kopen. In de winkel heb je het voordeel dat je met een verkoper kunt praten over je budget en wat je daarvoor wilt hebben. Online kun je de reviews van een machine rustig bekijken en zo zelf beoordelen of de koffiemachine de juiste keuze voor jou is.