Tips om interim business controllers in te huren

Het gebruik van professionele externe bedrijfsadviseurs is tegenwoordig heel gebruikelijk. Veel bedrijven hebben doorgaans niet het talent dat ze nodig hebben om te groeien en daarom zullen ze af en toe externe experts inschakelen om hen te helpen. Zoals je weet, is het inhuren van consultants niet goedkoop en daarom moet je er alles aan doen om waar voor je geld te krijgen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om de beste interim business controller in te huren.

Gebruik een aanbevolen professional

Als bedrijf is het goed mogelijk dat er andere bedrijven in je vakgebied al eerder gebruik hebben gemaakt van de diensten van externe consultants. Wat dacht je ervan om ze te vragen welke consultants ze hebben gebruikt? Het is immers een goed idee om samen te werken met iemand die specifieke ervaring heeft met het werken met soortgelijke bedrijven als die van jou. Op deze manier weet je zeker dat de consultant waarde aan je bedrijf zal kunnen toevoegen.

Beschikbaarheid controleren

Het laatste wat je wilt is een business consultant inhuren, om enkel een ​​junior medewerker aangeboden te krijgen omdat het interim-bedrijf het te druk heeft. Vraag daarom aan je project control medewerker of de business consultant direct aan de slag kan en gedurende de gehele looptijd van het project voor je beschikbaar blijft. Als ze geen garantie voor de beschikbaarheid kunnen geven, probeer dan iemand anders voor de baan te vinden.

Betaalvoorwaarden

Zorg er tenslotte voor dat je ook de betalingsvoorwaarden bespreekt voordat de klus begint. Wordt de financieel adviseur in Roosendaal per uur betaald of heeft hij een vast tarief nodig om de klus te klaren? Hoe snel verwachten ze de betaling? Al deze zaken moeten worden besproken voordat er met het werk aan je project kan worden begonnen. Zorg ervoor dat je ook over de financiële middelen beschikt om deze externe consultants te betalen.